Dirk Bossouw


Mijn naam is DIRK BOSSOUW, wonend in Waregem, België.

Ik voel me een ongebonden en bevoorrechte waarnemer op deze wereld. Het overkomt me wel vaker dat een menselijke gebeurtenis, een volksbeweging of een bepaalde vaststelling mij aanzet tot het schilderen van een soort synthese. Het is de gebalde vereniging van gedachten, feiten en persoonlijke gevoelens die me op dat ogenblik inspireren.

Zelf voel ik me niet aangetrokken tot een stroming of stijl in de schilderswereld. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat een werk mij iets te vertellen heeft. Soms voel ik enige verwantschap met andere kunstenaars zoals zangers of schrijvers die vanuit een “ik- vorm” een verhaal brengen alsof ze er zelf deel van uitmaken. Dat is één van mijn uitgangspunten om te schilderen. Het schilderij dat voor mij staat op de schildersezel, daar zit ik zelf in. Ik beleef in het schilderij het onderwerp waarover het gaat.

Ik zou mezelf dan ook omschrijven als een empathisch schilder. Altijd probeer ik mezelf terug te vinden in de gebeurtenissen en bevraag ik mezelf. Het is daarbij niet mijn betrachting om iemand een stelling of antwoord op te dringen; Dat moet de toeschouwer zelf doen. Ik breng een aantal elementen samen waarvan de toeschouwer ze moet ontdekken. Dat vraagt soms wat tijd. Het is niet altijd voor de hand liggend, de toeschouwer moet er wat moeite voor doen en even stilstaan bij het onderwerp.

https://dirkbossouw.wixsite.com/dibossNaam: élégance sauvage (2021)

Afmetingen: 80 x 100 cm

Materiaal: 3D linnen doek, olieverf

Extra info: Elegantie is puur, eenvoudig en van nature uit mooi en aantrekkelijk. De dieren en planten in het wild zijn daar een voorbeeld van. De mens is dat van nature ook zolang die zich gedraagt, beweegt en leeft volgens zijn eigen natuur.

Minimumbod: €700